Ryba Pstrąg patroszony wędzony na gorąco ok. 230g
Opis
Pstrąg patrzoszony na gorąco. Produkt zmiennowagowy, waga netto opakowania
zbiorczego ok. 3kg.
Parametry produktu
Składniki Pstrąg 97%, sól 3%
Gatunek ryby Pstrąg
Skóra Ze skórą
Filetowanie Patroszone
Sposób przetworzenia Wędzone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga szacunkowa 200 - 300 g
Stopień rozdrobnienia Tusza
Waga jednostkowa brutto 0,25 kg
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Sposób wędzenia na ciepło
Kod CN 0305 49 30
Obszar połowu (FAO) Ryby mogą pochodzić z obszarów: północno - zachodni atlantyk fao 21, północno - wschodni atlantyk fao 27, morze bałtyckie fao 27 iiid, środkowo - zachodni atlantyk fao 31, środkowo - wschodni atlantyk fao 34, południowo - zachodni atlantyk fao 41, południowo - wschodni atlantyk fao 47, morze śródziemne fao 37.1, 37.2 i 37.3, morze czarne fao 37.4, ocean indyjski fao 51 i 57, ocean spokojny fao 61, 67, 71, 77, 81 i 87, antarktyda fao 48, 58 i 88
Produkt zmiennowagowy Tak
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Oncorhynchus mykiss
Metoda produkcji Złowione w morzu
Rodzaj narzędzia połowowego Włoki denne rozpornicowe
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 23 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 557 kJ/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 132 kcal/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g