Ryba Makrela tusza średnia wędzona na gorąco ok. 290g
Opis
Parametry
Składniki | Makrela, sól |
---|---|
Gatunek ryby | Makrela |
Skóra | Ze skórą |
Filetowanie | Patroszone |
Sposób przetworzenia | Wędzone |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Norwegia |
Temperatura przechowywania min - max | 0 - 8 °C |
Rodzaj narzędzia połowowego | Włoki rozpornicowe pelagiczne |
Metoda produkcji | Złowione w morzu |
Nazwa systematyczna w języku łacińskim | Scomber scombrus |
Obszar połowu (FAO) | Podobszar: Morze Irlandzkie, zachód Irlandii, Ławica Porcupine, wschodni i zachodni Kanał Angielski, Kanał Bristolski, północne i południowe Morze Celtyckie i południowo-zachodnia Irlandia – Wschód i Zachód (Podobszar VII), Podobszar: Rockall, północno-zachodnie wybrzeże Szkocji i Irlandii Północnej (Podobszar VI), Rajon: Morze Irlandzkie, Rejon: Południowo-zachodnia Irlandia - Wschód (Rejon VII j), Rejon: Południowo-zachodnia Irlandia - Zachód (Rejon VII k), Rejon: Północno-zachodnie wybrzeże Szkocji i Irlandii Północnej / Zachód Szkocji, Rejon: Zachód Irlandii |
Sposób wędzenia | na ciepło |
Stopień rozdrobnienia | tusza bez głowy |
Waga jednostkowa brutto | 0,3 kg |
Produkt składa się z połączonych kawałków ryby | Nie |
Produkt zmiennowagowy | Tak |
Waga szacunkowa | 250 - 350 g |
Producent: | Transgourmet Polska Sp. z o.o.Ulica i numer: ul. Zamenhofa 133Kod pocztowy i miasto: 61-131 Poznań PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 102 op. zb. (DU) |
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
---|---|
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzechy | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Tak |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w warunkach chłodniczych |
---|
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 256 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1072 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 19 g |
Zawartość soli | 2,93 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 20 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 0,5 g |