Ryba Łosoś kiełbasa wędzona na gorąco ok. 160g
Opis
Rozdrobnione filety z łososia atlantyckiego, wymieszane z przyprawami smakowymi w osłonkach naturalnych z jelit, uformowane w laski o długości ok 15 do 20 cm.
• ułożenie w kartonie wyłożonym papierem pergaminowym / woskowym wzdłuż jednego z boków opakowania – jednolicie w całej partii wyrobu,
• w przekroju mięso różowe / jasnoróżowej, o barwie jednolitej, charakterystycznej dla łososia,
• zapach dymny, charakterystyczny dla ryb wędzonych i użytych przypraw.
• smak słonawo-dymny, charakterystyczny.
• konsystencja delikatna, soczysta.
Parametry produktu
Składniki Rozdrobnione mięsa z łososia atlantyckiego 98%, sól, błonnik pszenny (GLUTEN), dekstroza, regulator kwasowości: cytrynian sodu (E331), octan potasu (E261), mleczan potasu (E326), hydrolizat białka roślinnego sojowego, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy (E621), przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu (E316), ekstrakt drożdżowy, przyprawy, aromat.
Gatunek ryby Łosoś
Sposób przetworzenia Wędzone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga szacunkowa 130 - 150 g
Stopień rozdrobnienia Rozdrobnione mięso
Waga jednostkowa brutto 0,15 kg
Temperatura przechowywania min - max 0 - 7 °C
Sposób wędzenia na ciepło
Kod CN 0305 41 00
Obszar połowu (FAO) Wyhodowane w norwegii
Produkt zmiennowagowy Tak
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Salmo salar
Kraj pochodzenia głównego składnika Norwegia
Metoda produkcji złowione w hodowli
Rodzaj narzędzia połowowego Okrężnice (sieci)
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Produkt rozmrożony Tak
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 1 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,13 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 10 %RWS
Wartość energetyczna kJ 10 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 13 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 205 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 854 kcal/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość soli (ogólnie) 2 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 39 %RWS
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 19 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 14 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,9 g