Ryba Łosoś filet bez skóry ok. 400g
Opis
Łosoś poddany patroszeniu, bez głowy, przecięty na pół wzdłuż linii kręgosłupa. Trym E: usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna i skóra. Filet wykonany z surowca 5-6 lub 6-7 kg.
Parametry produktu
Składniki Brak
Gatunek ryby Łosoś
Filetowanie Filety
Skóra Bez skóry
Sposób przetworzenia Świeże
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Norwegia
Waga jednostkowa brutto 1,3 kg
Stopień rozdrobnienia Filet
Kod CN 0304 41 00
Część ryby Część środkowa
Temperatura przechowywania min - max 0 - 2 °C
Produkt zmiennowagowy Tak
Metoda produkcji złowione w hodowli
Stopień obrania Bez skóry
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Salmo salar
Waga szacunkowa 1,2 - 1,5 kg
Obszar połowu (FAO) Nie dotyczy
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g