Ryba Halibut filet bez skóry ok. 550g
Opis
Halibut odgłowiony, poddany patroszeniu, przecięty wzdłuż linii kręgosłupa, z usuniętymi płetwami, żebrami i kręgosłupem, odskórzony.
Parametry produktu
Składniki Brak
Gatunek ryby Halibut
Filetowanie Filety
Skóra Bez skóry
Sposób przetworzenia Świeże
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Rodzaj narzędzia połowowego Haki ciągnione
Waga jednostkowa brutto 0,6 kg
Stopień rozdrobnienia Filet
Kod CN 0304 49 90
Część ryby Część środkowa
Temperatura przechowywania min - max 0 - 2 °C
Produkt zmiennowagowy Tak
Metoda produkcji Złowione w morzu
Stopień obrania Bez skóry
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Hippoglossus hippoglossus
Waga szacunkowa 500 - 700 g
Obszar połowu (FAO) Północno - zachodni atlantyk fao 21
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g