Ryba Dorsz atlantycki polędwica ok. 500g
Opis
Dorsz - element wycięty (uformowany) z fileta pozbawionego części brzusznej, głowowej i ogonowej.
Parametry produktu
Składniki Brak
Gatunek ryby Dorsz
Filetowanie Filety
Sposób przetworzenia Świeże
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Rodzaj narzędzia połowowego Włoki denne rozpornicowe
Waga jednostkowa brutto 0,35 kg
Stopień rozdrobnienia Filet
Kod CN 0304 44 10
Część ryby Część środkowa
Temperatura przechowywania min - max 0 - 2 °C
Produkt zmiennowagowy Tak
Metoda produkcji Złowione w morzu
Stopień obrania Polędwica
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Gadus morhua
Waga szacunkowa 300 - 400 g
Obszar połowu (FAO) Północno - wschodni atlantyk fao 27
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g