Quinoa mieszana Casa del sur 1kg
Opis
Quinoa, czyli komosa ryżowa pochodzi z Ameryki Południowej. Doceniają ją specjaliści od zdrowego żywienia i szefowie kuchni. Dzieje się tak dlatego, że quinoa doskonale łączy właściwości prozdrowotne z interesującym smakiem. Jest źródłem białka roślinnego oraz składników mineralnych. Dlatego warto włączyć ją do swojej diety. Quinoa biała jest najdelikatniejsza w smaku. Najbardziej pęcznieje podczas gotowania, jednak nie powiększa ona znacząco swojej objętości. Quinoa czarna i czerwona praktycznie nie pęcznieje podczas gotowania, zachowuje swoją twardość i chrupkość, jest też bardzo dekoracyjna i doskonale nadaje się jako pyszne wykończenie dania. Duże opakowanie cateringowe wystarczy na dłużej.
Parametry produktu
Zawartość netto 1 kg
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Peru
Źródło białka 1
Składniki mieszanka w zmiennych proporcjach (quinoa biała, czerwona, czarna)
Waga jednostkowa brutto 1,02 kg
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] potasu, magnezu, żelaza, cynku
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 48 op. zb. (DU)
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Ulica i numer: Pieńków 147a Kod pocztowy i miasto: 05-152 Czosnów PL
Źródło błonnika pokarmowego 1
Produkt bezglutenowy 1
Alergeny
Owies i produkty owsiane Nie
Migdały i produkty z migdałami Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Nie
Żyto i produkty żytnie Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Pszenica i produkty z pszenicy Nie
Pistacje i produkty pistacjowe Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Inne uwagi dotyczące przechowywania Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamn
Instrukcje dotyczące przygotowania Opłucz quinoę przed gotowaniem. Następnie zalej wodą w proporcji: 2 szklanki wody na 1 szklankę nasion i doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem około 15 minut do całkowitego wchłonięcia wody i pojawienia się kiełków.
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,01 g
Witaminy i składniki mineralne
Potas (%RWS) 28 %RWS
Cynk 3,1 mg/100g
Magnez (%RWS) 53 %RWS
Cynk (%RWS) 31 %RWS
Magnez 197 mg/100g
Żelazo 4,6 mg/100g
Potas 563 mg/100g
Żelazo (%RWS) 33 %RWS
Dodatkowe informacje
Ocena organoleptyczna smak, zapach, barwa charakterystyczne dla produktu