Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym Primavika 430g

Opis
Danie zawiera niskotłuszczowe białko roślinne, całą gamę witamin i składników mineralnych obecnych w warzywach oraz antyoksydanty: kwercytynę zawartą w cebuli i luteinę, w którą przebogaty jest koncentrat pomidorowy (zawiera jej więcej niż surowe pomidory). Orientalnego smaku i dodatkowych prozdrowotnych właściwości dodaje korzeń imbiru. Za intensywny aromat odpowiada olejek eteryczny – zingiberol, a substancje żywicowe takie jak gingerol i zinferon nadają lekko palącego, gorzkiego smaku. Jakie dolegliwości możemy leczyć za pomocą imbiru? Przyprawa ułatwia trawienie, pomaga przy wzdęciach i mdłościach. Chroni przed tworzeniem zakrzepów, łagodzi bóle miesiączkowe, leczy przeziębienia i pomaga przy bólach stawów ze względu na obecność substancji przeciwzapalnych. Imbir to rewelacyjny dodatek do śniadania albo porannej kawy – zwiększa koncentrację i wydajność umysłową. Dzięki temu możemy działać na pełnych obrotach!
Parametry produktu
Sposób przygotowania Podgrzać
Zawartość netto 430 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Woda, pomidory w zalewie 23% (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko pszenne 11,5%, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 7%, kasza manna (z pszenicy) 3%, mąka pszenna 3%, mąka kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone: (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula)], cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], sól, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), świeży imbir, cukier, aromaty z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła (zawierają gorczycę).
Waga brutto 4,24 kg
Wymiar opakowania (SxWxG) 8,65 x 12,2 x 8,65 cm
Waga brutto 4,24 kg
Waga jednostkowa brutto 0,71 kg
Wymiar opakowania (SxWxG) 8,65 x 12,2 x 8,65 cm
Temperatura przechowywania min - max 2 - 20 °C
Wysokość palety 98,4 cm
Wymiar opakowania (SxWxG) 8,65 x 12,2 x 8,65 cm
Waga brutto 4,24 kg
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Liczba warstw na palecie 8 warstw (warstwa)
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 18 op. zb. (DU)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 144 op. zb. (DU)
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Kod CN 2005 99 50
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,2 g
Wartość energetyczna kJ 16 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 311 kcal
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,96 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1294 kJ
Ilość porcji w opakowaniu 2 szt.
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,6 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 13 g
Wielkość porcji 215 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 7,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 4,8 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 16 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 30 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 21 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 145 kcal/100g
Zawartość węglowodanów w porcji 16 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,8 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 602 kJ/100g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 2,1 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,7 g