Pulpeciki w sosie koperkowym z puree ziemniaczanym i marchewką zasmażaną (2 porcje)
Opis
Pulpeciki w sosie koperkowym z puree ziemniaczanym i marchewką zasmażaną to doskonałe połączenie tradycyjnego smaku z nowoczesnym twistem. Soczyste pulpeciki w delikatnym sosie koperkowym, kremowe puree ziemniaczane i aromatyczna marchewka zasmażana tworzą harmonijną kompozycję smaków i tekstur, która zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.
W pudełku znajdziesz poszczególne składniki – super świeże, obrane, umyte i dokładnie odmierzone. Połącz je w kilka chwil w całość z pomocą naszego przepisu i ciesz się pysznym posiłkiem. Całość dostarczana w warunkach chłodniczych.
Lista składników:
1. Mięso mielone 300g (z łopatki wieprzowej)
2. Bulion 400ml
3. Ziemniaki 300g
4. Marchew zasmażana 200g
5. Śmietana 18% 100ml
6. Cebula 30g (drobna kostka)
7. Jajko 1 szt.
8. Bułka tarta 20g
9. Mąka 20g
10. Maka 15g
11. Mleko 15g
12. Masło 20g
13. Sól 6 op.
14. Pieprz 2 op.
15. Koperek świeży 20g
Masa netto: 1400g
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, orzechy i produkty pochodne.