Ptasie Mleczko Batonik Waniliowy w Deserowej Czekoladzie E. Wedel 26g
Opis
Parametry produktu
Typ Baton
Rodzaj Waniliowy
Dodatki W czekoladzie ciemnej
Zawartość netto 26 g
Składniki Czekolada deserowa 27% (Cukier, Miazga kakaowa, Tłuszcz kakaowy, Tłuszcz mleczny, Emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, Aromat), Cukier, Syrop glukozowy, Masło, Mleko zagęszczone słodzone, Roztwór cukru inwertowanego, Białko jaja w proszku, Substancja żelująca (agar), Regulator kwasowości (kwas cytrynowy), Substancja konserwująca (E202), Aromat, Naturalny aromat waniliowy. Czekolada deserowa: masa kakaowa minimum 47%. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten).
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa brutto 0,03 kg
Krótki opis marketingowy E.Wedel Batonik Ptasie Mleczko® Waniliowe 26g
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Lotte Wedel Sp. z o.o. Ulica i numer: Zamoyskiego 28/30 Kod pocztowy i miasto: 03-801 Warszawa PL
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Może zawierać
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Orzechy Może zawierać
Soja i produkty pochodne Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 48 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 3,6 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 440 kcal/100g
Zawartość węglowodanów w porcji 14,8 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce 1843 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) 5,7 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 1,4 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 0,7 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 14 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 2,7 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 2,6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 26 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 479 kJ
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,08 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 5,7 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,02 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 5,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 12,4 g
Ilość porcji w opakowaniu 1 szt.
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 114 kcal
Zawartość soli (ogólnie) 0,3 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 8,0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 13,8 %RWS
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0,7 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 18,0 %RWS