Przyprawa do ryb Kamis 20g

Opis
Od tysięcy lat ryby stanowią istotny składnik pożywienia człowieka, są cennym źródłem białka, zawierają dużo witamin i soli mineralnych. Dostarczają organizmowi niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżając poziom cholesterolu zapobiegają miażdżycy.
Przyprawa do ryb jest idealna do posypywania ryby przed panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu. Uatrakcyjnia dania z ryb smażonych, pieczonych i gotowanych. Dzięki zawartości imbiru i gorczycy potrawa ma lekko pikantny smak, a użyte zioła i warzywa nadają jej charakterystyczny aromat. Stosowanie naszej przyprawy nie wymaga dodatkowego solenia ryby.
Parametry produktu
Typ Mieszanki przypraw
Przeznaczenie Do ryb
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Sól, czosnek, bazylia, gorczyca biała, cukier, imbir, tymianek, natka pietruszki, kwas: kwas cytrynowy; rozmaryn
Składniki Sól, czosnek, bazylia, gorczyca biała, cukier, imbir, tymianek, natka pietruszki, kwas: kwas cytrynowy; rozmaryn
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 25 g
Kod CN 21039090
Waga jednostkowa brutto 0,03 kg
Temperatura przechowywania min - max poniżej 21 °C
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w porcji 34 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 902 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 33 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 214 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 3 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 42 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 33 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 8 g
Wielkość porcji 96 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 42 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 214 kcal
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 902 kJ
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 34 g