Proszek do pieczenia Gellwe 30g
Opis
TRADYCJA OD 1985
ZNAJDŹ NAS: WWW.GELLWE.PL
BABKA MARMURKOWA
6 jajek, 300 g cukru (ok. 1 i 1/3 szklanki), 260 g mąki pszennej (ok. 1 i ½ szklanki), 100 g masła lub margaryny, cukier wanilinowy GELLWE, proszek do pieczenia GELLWE, kakao GELLWE.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić mikserem na sztywną pianę, dodając cukier. Do piany wlać żółtka, ubijać na puszystą masę, wsypać mąkę, cukier wanilinowy i 2 łyżeczki proszku do pieczenia, dalej ubijać. Na końcu dodać przestudzony, roztopiony tłuszcz i wymieszać. Połowę masy przełożyć do drugiej miski i wymieszać z łyżką kakao. Ciasto białe i ciemne nakładać naprzemiennie do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy do babki, całość wymieszać w
kilku miejscach widelcem. Piec w temp. 180°C przez 45 min.
Parametry produktu
Typ Proszek do pieczenia
Przeznaczenie Do pieczenia
Składniki Substancje spulchniające: węglany sodu e 500, difosforany e450, mąka pszenna.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Kod CN 2102 30 00
Waga jednostkowa brutto 0,03 kg
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 30 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Inne informacje o zawartości
Klasa dodatków obecnych w produkcie (zdeklarowane dodatki i / lub numery E) Środek spulchniający
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole) E500 Węglany sodu, E450 Difosforany
Dodatkowe informacje
Adres strony www Www.gellwe.pl