Proszek do pieczenia Dr. Oetker 15g

Opis
Proszek do pieczenia Dr. Oetkera gwarantuje już od 1891 roku udane wypieki o pulchnej konsystencji. Ciasto z proszkiem do pieczenia Dr. Oetkera jest zawsze smaczne i udane.
Parametry produktu
Typ Proszek do pieczenia
Przeznaczenie Do pieczenia
Składniki Substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, mąka pszenna
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga opakowania jednostkowego netto 15 g
Kod CN 2102 30 00
Waga jednostkowa brutto 0,02 kg
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 121 kcal/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 30 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 24,9 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 36,67 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 513 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie