Prosciutto di Parma Bella 80g

Opis
Szynka parmeńska produkowana we Włoszech z mięsa wieprzowego hodowanego we Włoszech, minimalna pora 14 miesięcy, pod kontrolą konsorcjum Parma w pobliżu Langhirano (PR). Sklejona i umieszczona na tacy z przekładanymi plasterkami.
Parametry produktu
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Paczkowany
Metoda wytwarzania Surowe
Klasa trwałości produktu Półtrwały
Stopień rozdrobnienia Plastry
Składniki Mięso wieprzowe, sól
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Włochy
Waga opakowania jednostkowego netto 80 g
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Waga jednostkowa brutto 0,08 kg
Kod CN 0210 19 81
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1051 kJ/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 26 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,5 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 16 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 252 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g