Pomysł na zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Winiary 42g
Opis
Winiary Pomysł Na… Zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym to propozycja na codzienny i sycący obiad. Dzięki aromatycznej mieszance suszonych warzyw i przypraw danie jest doskonale przyprawione, a w połączeniu z świeżymi warzywami może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
Doskonały posiłek będzie gotowy w 60 minut! Wystarczy pokrojone składniki ułożyć na przemian w żaroodpornym naczyniu, dodać Pomysł na… Zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym wymieszany z wodą i śmietanką oraz posypać danie startym serem.
Co wyróżnia Winiary Pomysł Na… Zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym:
- Idealny sposób na urozmaicenie codziennego menu
- Sycący obiad dla całej rodziny
- Smaczne i doskonale przyprawione danie w 60 minut
- Doskonała konsystencja i doprawienie gwarantowane przez Winiary
Parametry produktu
Sposób przygotowania Piekarnik
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, śmietanka w proszku (z mleka), suszone warzywa 10,3% (czosnek, cebula, czerwona papryka), sól, aromaty (z pszenicą), przyprawy (pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kminek, kurkuma), cukier, zioła, emulgator (lecytyny), olej słonecznikowy
Temperatura przechowywania min - max 18 - 25 °C
Waga jednostkowa brutto 0,05 kg
Kod CN 2103 90 90
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Sposób przygotowania: 1. cebulę obierz i pokrój w półplasterki, zeszklij na oleju razem z mięsem mielonym, mięso delikatnie przypraw solą i pieprzem. obrane ziemniaki pokrój w cienkie plasterki o grubości ok. 3-4 mm. 2. żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, w naczyniu ułóż na przemian warstwami: ziemniaki i mięso mielone z cebulką, druga warstwa w tej samej kolejności. całkowita grubość warstw powinna wynosić około 3 cm. 3. zawartość opakowania dobrze wymieszaj z 200 ml zimnej wody oraz 150 ml kwaśnej śmietany 12%. zalej ułożone ziemniaki i mięso w naczyniu żaroodpornym. wierzch posyp startym żółtym serem - 50 g. nie przykrywaj. 4. wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 50 minut (200°c bez termoobiegu, funkcja pieczenia „od dołu").
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (cukry) 4 %RWS
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 3,6 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 118 kcal/100g
Zawartość białek (ogólnie) 40 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 20 g
Wartość energetyczna kJ 21 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 29 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 21 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 14 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu 4 szt.
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 414 kcal
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,7 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 41 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 37 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,8 g
Zawartość soli (ogólnie) 27 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 8,1 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 19,8 g
Wielkość porcji 351 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,45 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1732 kJ
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 493 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,3 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 1,6 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 2,9 g
Dodatkowe informacje
Infolinia 800 16 16 66
Czy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim? Tak
Adres strony www Www.winiary.pl