Pomysł na serowy garnek Winiary 34g
Opis
Winiary Pomysł Na… Serowy garnek to propozycja na codzienny i sycący obiad dla całej rodziny. Dzięki aromatycznej mieszance suszonych warzyw i przypraw danie jest doskonale przyprawione, a w połączeniu z świeżymi warzywami może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
Doskonały posiłek będzie gotowy w 30 minut! Wystarczy podsmażyć pulpeciki z mięsa mielonego, dodać pokrojone pieczarki i por, a następnie dodać Pomysł na… Serowy garnek wymieszany z wodą i śmietanką.
Co wyróżnia Winiary Pomysł Na… Zapiekankę makaronową z serem:
- Idealny sposób na urozmaicenie codziennego menu
- Sycący obiad dla całej rodziny
- Smaczne i doskonale przyprawione danie w 30 minut
- Doskonała konsystencja i doprawienie gwarantowane przez Winiary
Parametry produktu
Sposób przygotowania Do gotowania
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Ser w proszku 30,4% z mleka (w tym ser: camembert 8,8%, blue 0,5%, emmentaler 0,3%), mąka pszenna, skrobia modyfikowana, sól, oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy), ekstrakt drożdży, laktoza, serwatka w proszku (z mleka), liść pietruszki 1,1%, białka mleka, aromat, kwas (kwas cytrynowy)
Temperatura przechowywania min - max 18 - 25 °C
Technika utrwalenia suszenie
Waga jednostkowa brutto 0,04 kg
Kod CN 2103 90 90
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania 1. mięso mielone przypraw delikatnie solą i pieprzem. dobrze wymieszaj. uformuj około 12 małych pulpecików. 2. w garnku podsmaż na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zarumienione. do garnka z pulpecikami dodaj pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. razem wszystko podsmaż przez kilka minut. 3. wlej do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30% oraz nasz pomysł na... dobrze wymieszaj, dodaj surowy makaron i całość zagotuj, od czasu do czasu mieszając. 4. po zagotowaniu gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (cukry) 2 %RWS
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 1,7 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 89 kcal/100g
Zawartość białek (ogólnie) 34 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 23,5 g
Wartość energetyczna kJ 15 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 34 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 15 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 2 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu 4 szt.
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 308 kcal
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,9 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 66 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 6,2 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość soli (ogólnie) 27 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 13,1 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 17 g
Wielkość porcji 346 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,48 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1278 kJ
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 370 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,8 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 1,6 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,7 g
Dodatkowe informacje
Infolinia 800 16 16 66
Adres strony www Www.winiary.pl