Polędwica z indyka Morliny 140g

Opis
Polędwica z indyka, peklowana, wędzona, parzona, z połączonych kawałków mięsa, z dodatkiem wody. Plastry w opakowaniu MAP 140g.
Parametry produktu
Rodzaj Wędzonka
Gatunek mięsa Indyk
Typ Paczkowany
Klasa trwałości produktu Półtrwały
Stopień rozdrobnienia Plastry
Składniki Mięso z indyka (74%), woda, sól, regulatory kwasowości (mleczan potasu, octany potasu), białko sojowe, stabilizatory (difosforany, trifosforany, polifosforany), substancja zagęszczająca (karagen), błonnik pszenny, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), aromaty, przeciwutleniacze (izoaskorbinian sodu, askorbinian sodu), ekstrakty przypraw, skrobia modyfikowana, glukoza, substancja konserwująca (azotyn sodu) może zawierać jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga opakowania jednostkowego netto 140 g
Temperatura przechowywania min - max 2 - 6 °C
Waga jednostkowa brutto 0,15 kg
Kod CN 1602 31 19
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Soja i produkty pochodne Tak
Orzechy Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 152 kcal
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 636 kJ/100g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 636 kJ
Wielkość porcji 100 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 15 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,4 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 3,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 9,3 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,9 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 152 kcal/100g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 2,4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) <0,5
Zawartość węglowodanów w porcji 1,9 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 15 g