Mięso Polędwica wołowa Mięsne specjały (z wagi) 1,5kg
Opis
Element uzyskany z rozbioru zadów młodych byków klasy minimum R i otłuszczeniu maksimum 2. Cały mięsień lędźwiowy wewnętrzny i część mięśnia biodrowego (głowa polędwicy) z otaczającą tkanka łączną. Anatomiczna wielkość elementu. Dopuszcza się mięso pozyskane z jałówek do 30 miesiąca. Nie dopuszcza się elementu z bydła dorosłego.
Parametry produktu
Gatunek mięsa Wołowina
Rodzaj elementu Polędwica
Klasa A
Skóra Bez skóry
Kości Trybowane/filet
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Składniki Mięso wołowe
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 4 op. zb. (DU)
Liczba warstw na palecie 10 warstw (warstwa)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 40 op. zb. (DU)
Wysokość palety 1,35 m
Liczba opakowań konsumenckich 4 szt.
Kod CN 0201 10 00
Wymiar opakowania (SxWxG) 400 x 120 x 600 mm
Waga jednostkowa brutto 1,1 kg
Waga szacunkowa 0,8 - 1,4 kg
Produkt zmiennowagowy Tak
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g