Płatki owsiane zwykłe Kupiec 400g
Opis
Parametry produktu
Typ Zwykłe
Rodzaj Płatki
Rodzaj zbóż Owsiane
Smak Naturalny
Zawartość netto 400 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Płatki owsiane
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Liczba warstw na palecie 9 warstw (warstwa)
Wymiar opakowania (SxWxG) 155 x 181 x 386 mm
Liczba opakowań konsumenckich 6 szt.
Waga jednostkowa brutto 0,41 kg
Waga brutto 3,37 kg
Wysokość palety 1,78 m
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 135 op. zb. (DU)
Temperatura przechowywania min - max 5 - 28 °C
Krótki opis marketingowy Płatki owsiane zwykłe 400 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 15 op. zb. (DU)
Kod CN 1104 12 90
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Pół szklanki płatków (około 5 łyżek) zalać szklanką wody lub mleka, lekko posolić i gotować około 5 minut ciągle mieszając.
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 7 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 7,6 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 209 kcal
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 14 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 21 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 35 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,7 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 27 %RWS
Wartość energetyczna kJ 21 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 3,8 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 4,5 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 882 kJ
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 7 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,3 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,4 g
Wielkość porcji 50 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) <0,01
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 11 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 28 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,02 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 418 kcal/100g
Witaminy i składniki mineralne
Potas (%RWS) 19 %RWS
Magnez (%RWS) 34 %RWS
Potas 379 mg/100g
Magnez 129 mg/100g
Fosfor (%RWS) 62 %RWS
Fosfor 433 mg/100g
Kwas foliowy (witamina B9) 86 μg/100g