Płatki jęczmienne błyskawiczne Kupiec 400g
Opis
Parametry
Typ | Błyskawiczne |
---|---|
Rodzaj | Płatki |
Rodzaj zbóż | Jęczmienne |
Smak | Naturalny |
Zawartość netto | 400 g |
Składniki | płatki jęczmienne |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 28 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,4 kg |
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego | 1 |
Producent: | Kupiec Sp. z o.o.Ulica i numer: Kupiecka 17Kod pocztowy i miasto: 62-513 Krzymów PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 135 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
---|---|
Instrukcje dotyczące przygotowania | Pół szklanki płatków (około 5 łyżek) zalać szklanką wody lub mleka, lekko posolić i gotować około 3 – 4 minuty ciągle mieszając. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 35 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 372 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 186 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 787 kJ |
Wielkość porcji | 50 g |
Zawartość białek | 10 g |
Zawartość soli | 1,6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,8 g |
Cukry | 1 g |
Zawartość węglowodanów | 70 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 10 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 14 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 13 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 8 szt. |
Witaminy
Fosfor | 332 mg/100g |
---|---|
Magnez | 90 mg/100g |
Magnez (%RWS) | 24 %RWS |
Niacyna (witamina B3, PP) | 2,5 mg/100g |
Niacyna (%RWS) | 16 %RWS |
Potas | 388 mg/100g |
Potas (%RWS) | 20 %RWS |
Fosfor (%RWS) | 48 %RWS |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,33 mg/100g |