Pistacje solone Felix 380g

Opis
Parametry
Rodzaj | Prażone, Solone |
---|---|
Smak | Orzechowy |
Zawartość netto | 380 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | pistacje, sól (1,2%). Produkt może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy. |
Waga jednostkowa brutto | 0,39 kg |
Źródło błonnika pokarmowego | 1 |
Producent: | intersnack poland sp. z o.o. ulica i numer: centralna 2 kod pocztowy i miasto: 32-090 niedźwiedź pl |
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] | fosforu, witaminy E, magnezu, nienasyconych kwasów tłuszczowych |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 96 op. zb. (DU) |
Nie zawiera tłuszczu | 1 |
Alergeny
Orzechy | Tak |
---|---|
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Może zawierać |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Tak |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać z dala od nasłonecznienia i źródeł ciepła. |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 6 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,3 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,36 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 2,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 4,8 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 640 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 192 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 10 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 795 kJ |
Wielkość porcji | 30 g |
Zawartość białek | 20 g |
Zawartość soli | 1,2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 10 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 23 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 11 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 16 g |
Cukry | 6,1 g |
Zawartość węglowodanów | 16 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 10 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 12 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 15 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 2 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 7 szt. |
Witaminy
Fosfor | 500 mg/100g |
---|---|
Magnez | 153 mg/100g |
Magnez (%RWS) | 41 %RWS |
Witamina E (%RWS) | 25 %RWS |
Witamina E | 3,0 mg/100g |
Fosfor (%RWS) | 71 %RWS |