Pierś z indyka w pieczarkowym sosie z puree ziemniaczanym i buraczkami (2 porcje)
Opis
Pierś z indyka w pieczarkowym sosie z puree ziemniaczanym i buraczkami to połączenie wyrazistych smaków i kremowej konsystencji. Soczysta pierś z indyka, aromatyczny sos pieczarkowy oraz delikatne puree ziemniaczane z nutą buraczków to kompozycja, która zaspokoi Twoje podniebienie.
W pudełku znajdziesz poszczególne składniki – super świeże, obrane, umyte i dokładnie odmierzone. Połącz je w kilka chwil w całość z pomocą naszego przepisu i ciesz się pysznym posiłkiem. Całość dostarczana w warunkach chłodniczych.
Lista składników:
1. Pierś indyka 300g (krojona w paski)
2. Ziemniaki 300g
3. Buraczki zasmażane 200g
4. Pieczarki 100g (krojone w plasterki)
5. Cebula 50g (drobno krojona)
6. Mleko 15g
7. Masło 20g
8. Śmietanka 30% 80g
9. Jogurt grecki 80ml
10. Oliwa z oliwek 30ml
11. Natka pietruszki 20g
12. Sól 6 op.
13. Pieprz 2 op.
14. Mieszanka przypraw 3g
Masa netto: 1200g
Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), soja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, orzechy i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne.