Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 15g

Opis
Pieprz kolorowy ziarnisty stanowi starannie dobraną mieszankę czarnego, białego, zielonego i czerwonego pieprzu. Barwa ziaren pieprzu zależy od momentu ich zbierania, a także od późniejszych zabiegów, którym są poddawane. Pieprz kolorowy ziarnisty to kompozycja ostrzejszych i łagodniejszych nut smakowych, które zadowolą najbardziej wymagających smakoszy. Nadaje potrawom nie tylko wyszukany charakter, ale także podkreśla ich atrakcyjny wygląd.
Mieszankę polecamy stosować do pieczonych, smażonych oraz grillowanych ciemnych mięs, na przykład wołowiny i dziczyzny. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań z warzyw. Ziarna kolorowego pieprzu dodajemy zazwyczaj na początku przyrządzania potrawy. Możemy użyć go również jako wyszukany element dekoracyjny potrawy.
Parametry produktu
Typ Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy Pieprz
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Przeznaczenie Do dziczyzny; do wołowiny
Składniki Pieprz czarny, pieprz biały, pieprz zielony i pieprz czerwony. w związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa brutto 0,02 kg
Składniki Pieprz czarny, pieprz biały, pieprz zielony i pieprz czerwony. w związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.
Kod CN 0904 11 00
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie