Pieprz biały mielony Kamis 15g

Opis
Otrzymywany z tej samej rośliny, co pieprz czarny. W odróżnieniu od niego, pieprz biały uzyskuje się jednak z owoców całkowicie dojrzałych. Zebrane jagody poddaje się procesowi fermentacji, a następnie usuwa zewnętrzną warstwę owocni. Pozostałe części owocu są suszone, aż uzyskają właściwą, szaro-kremową barwę.
Smak pieprzu białego jest bardziej delikatny i mniej palący niż pieprzu czarnego. Pieprz biały mielony stosowany jest do przyprawiania białych mięs, białych sosów, pasztetów, ryb i serów. Uwydatnia także walory smakowe sałatek, zup, dań z warzyw, podrobów i jaj oraz soków warzywnych, a także wyrobów cukierniczych. Pieprz Biały mielony dodaje się do potrawy pod koniec przyrządzania.
Parametry produktu
Typ Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy Pieprz
Przeznaczenie Do zup, rosołu, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Pieprz
Składniki Pieprz
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 15 g
Kod CN 0904 12 00
Waga jednostkowa brutto 0,02 kg
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 92 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g