Pieczywo chrupkie lekkie razowe Sonko 170g
Opis
Pieczywo Lekkie razowe – wypiekane jest na bazie mąki pełnoziarnistej żytniej i pszennej. Produkt wypiekany jest bez dodatku cukrów (zawiera jedynie naturalnie występujące cukry). Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest źródłem magnezu, cynku, tiaminy i kwasu foliowego.
Parametry produktu
Rodzaj Lekkie
Typ Razowe
Składniki Mąka pełnoziarnista - razowa (52,6%; żytnia i pszenna), mąka żytnia, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, 2% inulina, sól, zakwas żytni, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Bez dodatku cukrów 1
Waga jednostkowa netto 170 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1
Waga jednostkowa brutto 0,21 kg
Kod CN 1905 10 00
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Soja i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,3 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) <0,1
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 74 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 0,4 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1524 kJ/100g
Wielkość porcji 5,3 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 360 kcal/100g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,9 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,4 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 81 kJ
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,1 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 19 kcal
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 0,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji 3,9 g
Witaminy i składniki mineralne
Magnez 110 mg/100g
Cynk 2 mg/100g
Tiamina (witamina B1) 0,18 mg/100g
Tiamina (%RWS) 16 %RWS
Magnez (%RWS) 29 %RWS
Kwas foliowy (witamina B9) 46,4 μg/100g
Cynk (%RWS) 20 %RWS
Inne informacje o zawartości
Zawiera lukrecję Nie
Zawiera chininę Nie
Zawiera wzmacniacze smaku Nie
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli Nie
Zawiera kofeinę Nie
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących Nie
Zawiera fosforany Nie
Zawiera taurynę Nie
Zawiera przeciwutleniacze Nie
Zawiera barwniki Nie
Osłonka niejadalna Nie
Zawiera substancje konserwujące Nie