Pesto rucola Monini 190g
Opis
Klasyczny sos Pesto rucola z Ligurii w zupełnie nowej, aromatycznej odsłonie.
Pesto rucola Monini ma kremową, zwartą konsystencję, jest wydajne i szalenie proste w zastosowaniu. Składa się z najwyższej jakości składników, a jego smak pasuje idealnie do dań z makaronu, kanapek, wędlin, mięs oraz przekąsek.
Pesto Monini jest gotowe do spożycia w małych poręcznych słoiczkach wyposażonych w „click bezpieczeństwa”, który gwarantuje świeżość produktu. Po otwarciu słoiczka pesto może być przechowywane w lodówce przez kilka dni.
Parametry produktu
Pojemność 190 ml
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Włochy
Przeznaczenie Dania z makaronu, kanapki, wędliny, mięsa, przękąski
Składniki Oliwa z oliwek 34% rukola 30% bazylia 12% orzechy nerkowca ser pecorino romano chnp (mleko, sól, podpuszczka) 5% ser grana padano chnp (mleko, sól, podpuszczka, zawiera lizozym z jaj) 2,5% sól orzeszki pinii włókno roślinne skrobia kukurydziana czosnek fruktoza regulator kwasowości: e270 mączka chleba świętojańskiego
Kod CN 2103 90 90
Waga jednostkowa brutto 0,35 kg
Waga jednostkowa netto 190 g
Alergeny
Soja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Tak
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,3 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 41 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 414 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1709 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,6 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 190 g