Pesto alla genovese z bazylią Barilla 190g

Opis
Parametry
Typ | Płynny |
---|---|
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Włochy |
Przeznaczenie | Sos do makaronów |
Składniki | olej słonecznikowy, świeża bazylia 30%, orzechy nerkowca, ser Parmigiano Reggiano ChNP 5% (mleko), błonnik kukurydziany, serwatka w proszku (mleko), sól, białka mleka, ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, cukier, ekstrakt z bazylii, naturalne aromaty (mleko), regulator kwasowości: kwas mlekowy, czosnek. |
Zawartość netto | 190 g |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Włochy |
Temperatura przechowywania min - max | 4 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,35 kg |
Producent: | Barilla Poland sp. z o.o.Ulica i numer: Bobrowiecka 8Kod pocztowy i miasto: 00-728 Warszawa PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 180 op. zb. (DU) |
Produkt medyczny / Produkt akcyzowy | Nie dotyczy |
Alergeny
Orzechy | Tak |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Tak |
Przechowywanie
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Sposób przyrządzania: sosu pesto nie trzeba podgrzewać, wystarczy dodać do świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać. najlepiej smakuje w proporcjach: 50 g sosu na 100 g suchego makaronu. |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 482 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1989 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 4,7 g |
Zawartość soli | 3,25 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 46 g |
Cukry | 5,5 g |
Zawartość węglowodanów | 9,8 g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |