Pestki dyni łuskane Bakalland 200g
Opis
Pestki dyni spożywane są na surowo, prażone - solone bądź słodzone. Znakomicie nadają się do stworzenia własnej kompozycji z musli, czy crunchem. Pestki dyni to bogactwo kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi
Parametry produktu
Typ Łuskane
Rodzaj Dynia
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Chiny
Składniki Pestki dyni łuskane
Temperatura przechowywania min - max 2 - 20 °C
Waga jednostkowa brutto 0,21 kg
Kod CN 1207 99 96
Waga jednostkowa netto 200 g
Źródło błonnika pokarmowego 1
Niska zawartość sodu/soli 1
Alergeny
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Orzechy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt rozmrożony Nie
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 12,7 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 572 kcal/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 86 kcal
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 6,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 45,8 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,01 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0,8 g
Wielkość porcji 15 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,3 g
Zawartość węglowodanów w porcji 1,9 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 11,3 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,05 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 3,7 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 355 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2369 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 1,7 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 24,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,3 g
Witaminy i składniki mineralne
Fosfor 167 %RWS
Mangan 1 mg/100g
Żelazo 15 mg/100g
Miedź 1,57 mg/100g
Magnez 540 mg/100g
Cynk 75 %RWS
Magnez 540 mg/100g
Witamina E 217 %RWS
Cynk 75 %RWS
Miedź 1,57 mg/100g
Żelazo 15 mg/100g
Kwas foliowy 41 %RWS
Kwas foliowy (witamina B9) 60 μg/100g
Fosfor 167 %RWS
Potas 41 %RWS
Potas 41 %RWS
Mangan 1 mg/100g
Witamina E 217 %RWS
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie