Pasta z ostrej papryki chilli Sandra 185g

Opis
Ostra pasta z papryki chilli powszechna w kuchni arabskiej (głównie w Tunezji i Libii). Stosowana przede wszystkim jako dodatek do kuskus, makaronów, zup a nawet kanapek. Harrisa doskonale nadaje się również do nacierania mięs, podkreślenia smaku ryb. Harrisę często łączy się z czosnkiem, kolendrą, kminkiem i oliwą. Aby złagodzić ostrość harissy należy dodać więcej oliwy.
Parametry produktu
Rodzaj Pasta
Skład podstawowy Papryka czerwona
Waga opakowania jednostkowego netto 185 g
Składniki Ostra papryka (87%), sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, ekstrakt z papryki.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Kod CN 2103 90 90
Temperatura przechowywania min - max 6 - 26 °C
Waga jednostkowa brutto 0,31 kg
Masa netto sztuki (po odcieku) 185 g
Kraj pochodzenia głównego składnika Węgry
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Stosowanie Do bezpośredniego spożycia
Instrukcje dotyczące przygotowania Do bezpośredniego spożycia
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Inne uwagi dotyczące przechowywania Po otwarciu przechowywać w lodówce
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 11,5 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 41 kcal/100g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,4 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 170 kJ/100g