Pasta Curry żółta Kanokwan 50g

Opis
Parametry
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Tajlandia |
---|---|
Składniki | czosnek, szalotka, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, trawa cytrynowa, chili 7 %, sól, galangal, kmin, kolendra, kurkuma. |
Zawartość netto | 50 g |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,06 kg |
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego | 1 |
Produkt bezglutenowy | 1 |
Producent: | De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.Ulica i numer: Pieńków 147aKod pocztowy i miasto: 05-152 Czosnów PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 400 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu przechowywać w lodówce. |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Stosowanie - propozycje podania | Do dań kuchni azjatyckiej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przykładowe danie dla 2-3 osób: Na średnim ogniu podgrzać 185 ml mleczka kokosowego, poczym dodać 1 łyżkę (15ml) żółtej pasty curry. Dobrze wymieszać. Następnie dodać i dusić mięso dolać 100 ml wody i zagotować. Na koniec dodać i ugotować warzywa. Podawać z ryżem. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,94 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 6,5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 3,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,95 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 8 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 337 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 179 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1392 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 750 kJ |
Wielkość porcji | 50 g |
Zawartość białek | 4,3 g |
Zawartość soli | 8,8 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 19,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 26,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 10,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 15 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 14,8 g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |