Otręby owsiane Kupiec 200g

Opis
Opis szczegółowy
Produkt naturalny otrzymywany z preparowanego ziarna owsa. Otręby owsiane mają wiele zastosowań w codziennej diecie zarówno zdrowego, jak i chorego człowieka. Są bogate w składniki mineralne, witaminy z grupy B. Ich regularne spożywanie wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, zapobiega chorobom serca, nowotworowym oraz cukrzycy. Dzięki bogactwu błonnika zapewniają prawidłową przemianę materii zapobiegając otyłości. Otręby można spożywać jako dodatek do mleka, jogurtów, koktajli, zup, sosów oraz surówek. Znakomicie nadają się do wszelkiego rodzaju wypieków: ciasta, chleba, bułek czy naleśników. Mogą być również zamiennikiem bułki tartej do panierowania.
Parametry produktu
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
---|---|
Dla diabetyków | Tak |
Składniki | Otręby owsiane |
Kod CN | 1104 12 90 |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 28 °C |
Waga jednostkowa netto | 200 g |
Waga jednostkowa brutto | 0,2 kg |
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego | 1 |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Seler i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
---|
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,5 g |
---|---|
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 42 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 350 kcal/100g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 175 kcal |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,3 g |
Wartość energetyczna kJ | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Wielkość porcji | 12 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5,2 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 10,6 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1476 kJ/100g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 56 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 2 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,01 |
Zawartość węglowodanów w porcji | 6,7 g |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 14,5 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,2 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | <0,01 |
Ilość porcji w opakowaniu | 17 szt. |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,3 g |
Witaminy i składniki mineralne
Magnez | 235 mg/100g |
---|---|
Żelazo | 39 %RWS |
Miedź | 31 %RWS |
Żelazo | 39 %RWS |
Fosfor | 734 mg/100g |
Potas | 566 mg/100g |
Potas | 566 mg/100g |
Miedź | 31 %RWS |
Magnez | 235 mg/100g |
Fosfor | 734 mg/100g |