Orzech włoski Bakalland 300g

Opis
Cechą charakterystyczną najwyższej jakości orzechów włoskich Bakalland jest nienaruszony kształt całych połówek oraz jednolity kolor skórki. Orzechy włoskie są jednymi z najbardziej lubianych przekąsek. Często dodawane są do ciast, deserów i wytrawnych dań mięsnych.
Parametry produktu
Typ Całe orzechy
Rodzaj Orzechy włoskie
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Orzechy włoskie łuskane
Temperatura przechowywania min - max 2 - 20 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika Chile
Waga jednostkowa netto 300 g
Waga jednostkowa brutto 0,31 kg
Kod CN 0802 32 00
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1
Bardzo niska zawartość sodu/soli 1
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Orzechy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Produkt rozmrożony Nie
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 100 kcal
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,5 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,01 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 11,5 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 2,4 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2751 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 1,5 g
Wielkość porcji 15 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 9 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 413 kJ
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 666 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 60,3 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji 1,7 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 16 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina B6 52 %RWS
Miedź 0,28 mg/100g
Cynk 2,72 mg/100g
Potas 474 mg/100g
Cynk 2,72 mg/100g
Potas 474 mg/100g
Fosfor 47 %RWS
Fosfor 47 %RWS
Tiamina (witamina B1) 0,39 mg/100g
Mangan 180 %RWS
Miedź 0,28 mg/100g
Magnez 26 %RWS
Witamina E 22 %RWS
Magnez 26 %RWS
Pirydoksyna (witamina B6) 0,73 mg/100g
Kwas foliowy 33 %RWS
Tiamina 35 %RWS
Kwas foliowy (witamina B9) 66 μg/100g
Mangan 180 %RWS
Witamina E 22 %RWS
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie