Ocet winny cytrynowy Kamis 250ml
Opis
Ocet Winny Cytrynowy jest produktem całkowicie naturalnym, który powstaje z wina gronowego w procesie fermentacji. Dodatek naturalnej esencji z cytryny nadaje mu szlachetny smak i aromat świeżych cytryn. Kamis oferuje ocet cytrynowy o stężeniu 6 procent, który powinno się stosować rozcieńczony z wodą w proporcji 1:1, dzięki czemu jest on bardzo wydajny. Tak przygotowany ocet jest przyjazny dla organizmu człowieka, a jednocześnie odpowiedni do nadania właściwego smaku przyrządzanym potrawom.
Ocet Cytrynowy to doskonały składnik sosów winegret, marynat oraz zalew do wszelkiego rodzaju przetworów. Szczególnie przydatny jest podczas przyrządzania potraw z ryb oraz do zakwaszania zup i galaret mięsnych.
Parametry produktu
Pojemność 250 ml
Składniki Ocet winny z białego wina, aromat naturalny cytrynowy, przeciw utleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 250 g
Waga jednostkowa brutto 0,51 kg
Temperatura przechowywania min - max poniżej 21 °C
Kod CN 2209 00 91
Alergeny
Seler i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 ml
Wielkość porcji 0 ml