Ocet cydrowy Bio Kamis 250ml
Opis
Zmętnienie i osad tworzą naturalne składniki ekologicznych, polskich jabłek wykorzystanych podczas produkcji cydru. Ocet cydrowy BIO posiada certyfikat Ekogwarancji, który zapewnia nie tylko wysoką jakość produktu, ale również ekologiczny sposób produkcji, który podlega wielu restrykcyjnym kontrolom. Ocet cydrowy BIO to ocet o 5% kwasowości, dlatego ma delikatniejszy bukiet i smak niż octy winne KAMIS. Jego smak jest orzeźwiająco kwaskowy, wytrawny, delikatnie cierpki, ale i słodkawy z wyraźnymi jabłkowymi nutami. Wzbogaci smak sałat i surówek. Sprawdzi się też do zakwaszania – na brytyjską modłę – ryb: dorsza czy halibuta, podawanych z frytkami.
Parametry produktu
Pojemność 250 ml
Składniki Ocet cydrowy
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 253 g
Waga jednostkowa brutto 0,51 kg
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Kod CN 2209 00 91
Alergeny
Seler i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 100 g