Nerkowce smażone i solone Felix 240g
Opis
Parametry produktu
Rodzaj Smażone, Solone
Smak Solone
Zawartość netto 240 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Orzechy nerkowca (94%), olej roślinny słonecznikowy, sól (1,2%).
Liczba opakowań konsumenckich 14 szt.
Waga brutto 3,64 kg
Wysokość palety 1,81 m
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] magnez, fosfor, cynk
Waga jednostkowa brutto 0,25 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 12 op. zb. (DU)
Wymiar opakowania (SxWxG) 11 x 21 x 5 cm
Liczba warstw na palecie 8 warstw (warstwa)
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych 1
Źródło błonnika pokarmowego 1
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 96 op. zb. (DU)
Kod CN 2008 19 92
Alergeny
Zboża zawierajace gluten Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego Może zawierać
Pistacje i produkty pistacjowe Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Może zawierać
Seler i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego Może zawierać
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia Może zawierać
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca Tak
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan Może zawierać
Przechowywanie
Pakowanie w atmosferze chronionej Tak
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w porcji 6,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 21 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 19 g
Wartość energetyczna kJ 9 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 1,8 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 14 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,36 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 5,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 15 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 2,7 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 609 kcal/100g
Wielkość porcji 30 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 5,9 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 758 kJ
Zawartość białek (ogólnie) 11 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 9 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) 8,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 49 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 183 kcal
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) 2,5 g
Zawartość soli (ogólnie) 6 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 3 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,2 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,1 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 2 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 8,4 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 9,1 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk (%RWS) 52 %RWS
Magnez (%RWS) 66 %RWS
Magnez 249 mg/100g
Cynk 5,2 mg/100g
Fosfor (%RWS) 68 %RWS
Fosfor 479 mg/100g