Mrożony Dorsz porcje fileta bez skóry Abramczyk 500g

Opis
Dorsz (Atlantycki / Czarny / Pacyficzny) Porcje Fileta Bez Skóry 10% 450/500G Głęboko Mrożony Glazurowany
Parametry produktu
Składniki Dorsz porcje fileta bez skóry 100% a) dorsz atlantycki b) dorsz czarny c) dorsz pacyficzny
Gatunek ryby Dorsz
Sposób obróbki Filety
Skóra Bez skóry
Sposób przetworzenia Mrożone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Islandia, Norwegia, Federacja Rosyjska
Część ryby Porcja fileta bez skóry
Waga pojedynczej porcji w opakowaniu jednostkowym (g) 150 - 225 g
Kod CN 0304 73 00
Masa netto (bez glazury) 450 g
Temperatura przechowywania min - max poniżej -18 °C
Glazura 10 %
Produkt składa się z połączonych kawałków ryby Nie
Ilość pojedynczych porcji w opakowaniu jednostkowym 2-3
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Gadus morhua / pollachius virens / gadus macrocephalus
Obszar połowu (FAO) 1) morze barentsa, 2) morze norweskie, 3) spitsbergen i wyspa niedźwiedzia, 4) wody wysp owczych, 5) wody islandii, 6) morze północne
Metoda produkcji Złowione w morzu
Stopień rozdrobnienia Filet
Rodzaj narzędzia połowowego Włoki pelagiczne, Haki ciągnione
Waga jednostkowa brutto 0,59 kg
Stopień obrania Bez skóry
Kraj pochodzenia głównego składnika Islandia
Typ Paczkowany
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Soja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Przechowywanie
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Stosowanie Do spożycia po obróbce termicznej.
Produkt rozmrożony Nie
Inne uwagi dotyczące przechowywania Przechowywać wyłącznie w temperaturze poniżej -18°c do daty minimalnej trwałości.
Instrukcje dotyczące przygotowania Sposób użycia: po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą produkt gotowy do obróbki termicznej: smażyć około 10-12 minut lub piec w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°c. do spożycia po obróbce termicznej.
Sposób przechowywania produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w porcji 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 1,09 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 2 %RWS
Wartość energetyczna kJ 4 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 39 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 19,4 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 2 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 87 kcal
Wartość energetyczna kcal (energia) 4 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 370 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 370 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,09 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,36 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 87 kcal/100g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,36 g
Zawartość soli (ogólnie) 6 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 0 %RWS
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,3 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera kofeinę Nie
Dodatkowe informacje
Adres strony www Www.abramczyk.pl
Infolinia +48 52 344 56 77