Mrożonka Frosta Steki Rybne z fileta 250g

Opis
Apetyczna forma steków zachęca do pomysłowych posiłków, a panierka z ziołami decyduje o ich wyjątkowym smaku. Produkt głęboko mrożony.
Parametry produktu
Składniki Filety z mintaja 71%, panierka sypka 11% (mąka pszenna, sól, papryka mielona, drożdże), olej słonecznikowy, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, sól, oregano, tymianek
Gatunek ryby Mintaj
Sposób obróbki Filety
Skóra Bez skóry
Sposób przetworzenia Mrożone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Część ryby Filet - część środkowa
Kod CN 1604 19 91
Temperatura przechowywania min - max poniżej -18 °C
MSC - Data ważności certyfikatu 2021-07-22
MSC - Marine Stewardship Council 1
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Theragra chlcogramma
Obszar połowu (FAO) Fao 61 / fao 67 ocean spokojny
Metoda produkcji Złowione w morzu
Rodzaj narzędzia połowowego Włoki pelagiczne
Waga jednostkowa brutto 0,27 kg
Stopień obrania Bez skóry
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Tak
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Przygotowanie na patelni na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. zamrożone steki smaż na średnim ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu przewracając. przygotowanie w piekarniku rozgrzej piekarnik do temperatury 230ºc. zamrożone steki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). piecz przez około 20 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 18 minut).
Sposób przechowywania produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 13,8 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 13,8 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 740 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 7,2 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 176 kcal/100g
Wielkość porcji 250 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g