Mrożone kluski śląskie z mięsem Aviko 450g
Opis
Przepyszne kule wypełnione przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym z dodatkiem cebuli są daniem tradycyjnej kuchni śląskiej. Idealne z podsmażoną cebulką, bądź jako pyszne uzupełnienie do świeżych lub grillowanych warzyw.
Parametry produktu
Sposób przygotowania Do gotowania
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Ziemniaki (30%), woda, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe (9%), płatki ziemniaczane (5%), mąka pszenna, cebula, teksturowane białko sojowe, mięso wołowe (1%), tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pietruszka, por, seler, pasternak)
Temperatura przechowywania min - max -18 - -18 °C
Technika utrwalenia mrożenie
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Waga jednostkowa brutto 0,46 kg
Kod CN 2004 10 99
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Stosowanie Spożyć po ugotowaniu
Instrukcje dotyczące przygotowania Zamrożone kluski wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. następnie kluski delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 4-5 minutach.
Sposób przechowywania produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 27 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,5 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 175 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,4 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,5 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 730 kJ/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie