Mrożone kluski śląskie Aviko 450g

Opis
Produkt tradycyjnej kuchni południowej Polski - kluski śląskie - to doskonały dodatek do wielu dań obiadowych, najlepiej znany w kompozycji z roladą mięsną i gotowaną czerwoną kapustą. Polecamy je jako pyszny dodatek do innych dań mięsnych oraz jako samodzielne danie, podawane z masłem i smażoną cebulką.
Parametry produktu
Sposób przygotowania Do gotowania
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Ziemniaki (41%), woda, skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane (11%), mąka pszenna, sól, kurkuma
Temperatura przechowywania min - max -18 - -18 °C
Technika utrwalenia mrożenie
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Produkt wegański 1
Waga jednostkowa brutto 0,46 kg
Kod CN 2004 10 99
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Stosowanie Spożyć po ugotowaniu
Instrukcje dotyczące przygotowania Zamrożone kluski wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. następnie kluski delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 3 minutach.
Sposób przechowywania produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 30 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 133 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,9 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,76 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 556 kJ/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie