Mrożone Chickensy chrupiące kotleciki z kurczaka Frosta 250g +sos 25ml

Opis
Parametry
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
---|---|
Zawartość netto | 280 g |
Składniki | Mięso z piersi kurczaka 60%, mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, sól, cukier, drożdże, czosnek. sos: cukier, woda, przecier morelowy, ocet spirytusowy 10%, skrobia kukurydziana, sól, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), czosnek, cebula, papryka mielona, pieprz czarny, goździki, gałka muszkatołowa. |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Unia Europejska |
Temperatura przechowywania min - max | poniżej -18 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,31 kg |
FSC (opakowanie) - Data ważności certyfikatu | 2025-06-21 |
FSC (opakowanie) - Numer certyfikatu | c110875 |
Producent: | FRoSTAUlica i numer: Witebska 63Kod pocztowy i miasto: 85-778 Bydgoszcz PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 143 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Może zawierać |
Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Może zawierać |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Może zawierać |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Może zawierać |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem |
---|---|
Instrukcje dotyczące przygotowania | Przygotowanie w piekarniku rozgrzej piekarnik do temperatury 230ºc. zamrożone chickensy ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). piecz przez około 10 minut ( z włączonym termoobiegiem przez około 8 minut). przygotowanie sosu: włóż zamknięty kubeczek do szklanki z gorącą wodą i pozostaw na 5 minut do rozmrożenia lub rozmrażaj w temperaturze pokojowej przez 15-20 minut. przygotowanie na patelni na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. zamrożone chickensy smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając. przygotowanie sosu: włóż zamknięty kubeczek do szklanki z gorącą wodą i pozostaw na 10 minut do rozmrożenia lub rozmrażaj w temperaturze pokojowej przez 20 minut. |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 250 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1045 kJ |
Wielkość porcji | 280 g |
Zawartość białek | 13 g |
Zawartość soli | 1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 14 g |
Cukry | 0,8 g |
Zawartość węglowodanów | 18 g |