Mrożona ośmiornica cała surowa na tacy MyFood 2kg
Opis
Ośmiornica cała, surowa, oczyszczona (usunięty worek atramentowy, piasek, obecne oczy i dziób), głęboko mrożona (IQF), indywidualnie pakowana (IWP)
Parametry produktu
Waga jednostkowa brutto 3 kg
Typ Paczkowany
Produkt zmiennowagowy Tak
Kod CN 0307 52 00
Składniki Ośmiornica pospolita (mięczaki) octopus vulgaris 98%, woda, sól, przeciwutleniacze: e330, e 331iii.
Temperatura przechowywania min - max poniżej -18 °C
Kategoria narzędzi połowowych Narzędzia pułapkowe i kosze
Kraj pochodzenia głównego składnika Maroko / indonezja (kraj pochodzenia zależny od dostępnego na rynku surowca)
Waga szacunkowa 2 - 3 kg
Kraj pochodzenia głównego składnika Maroko / indonezja (kraj pochodzenia zależny od dostępnego na rynku surowca)
Metoda produkcji Złowione w morzu
Obszar połowu (FAO) Złowione w środkowo-wschodnim atlantyku (fao 34), ośmiornica złowiona w północno-wschodnim atlantyku (fao 27)
Obróbka termiczna surowa-mrożona
Stopień obrania Bez skorupy, tylko mięso
Stopień rozdrobnienia W całości
Liczba sztuk w kilogramie 1 szt.
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Tak
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,1
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,8 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 34 kcal/100g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 148 kJ/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 7,3 g
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5