Mozzarella Zottarella classic Zott 250g
Opis
Klasyczna włoska specjalność. Zottarella, tak nazywa się produkowany przez firmę Zott według włoskiej receptury ser mozzarella - znany i ceniony na całym świecie. Zottarella zanurzona jest w solonej zalewie, która chroni ser przed wyschnięciem. Zottarella oferuje szerokie i ciekawe zastosowanie w nowoczesnej kuchni.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Krowie
Gatunek sera Mozzarella
Smak Klasyczny (classic)
Składniki Mleko, podpuszczka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Zawartość tłuszczu Inny
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Niemcy
Waga jednostkowa netto 400 g
Waga jednostkowa brutto 0,43 kg
Waga jednostkowa netto 400 g
Temperatura przechowywania min - max 4 - 8 °C
Masa netto sztuki (po odcieku) 250 g
Kod CN 0406 10 30
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,5 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1029 kJ/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 12,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 248 kcal/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 17,5 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie