Mleko świeże 3,2% Mlekovita 1l
dodaj do przechowalni
Opis
Parametry
| Rodzaj | Mleko surowe |
|---|---|
| Pojemność | 100 ml |
| Zawartość tłuszczu | 3,2 % |
| Typ produktu | Pasteryzowany |
| Przeznaczenie | DO POSIŁKÓW MLECZNYCH |
| Składniki | MLEKO KROWIE PASTERYZOWANE 3,2% |
| Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
| Zawartość netto | 1 kg |
| Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
| Temperatura przechowywania min - max | 2 - 8 °C |
| Waga jednostkowa brutto | 1,05 kg |
| Producent: | spółdzielnia mleczarska mlekovita ulica i numer: ul.ludowa 122 kod pocztowy i miasto: 18-200 wysokie mazowieckie pl |
| Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 100 op. zb. (DU) |
Alergeny
| Orzechy | Nie |
|---|---|
| Ryby i produkty pochodne | Nie |
| Seler i produkty pochodne | Nie |
| Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
| Soja i produkty pochodne | Nie |
| Zboża zawierajace gluten | Nie |
| Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
| Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
| Jaja i produkty pochodne | Nie |
| Łubin i produkty pochodne | Nie |
| Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
| Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
| Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
| Inne uwagi dotyczące przechowywania | po otwarciu w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny |
|---|---|
| Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
| Sposób przechowywania | przechowywać w warunkach chłodniczych |
| Stosowanie - propozycje podania | do bezpośredniego spożycia |
Wartość odżywcza
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,5 g |
|---|---|
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,25 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,8 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 11,8 g |
| Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
| Wartość energetyczna kcal | 60 kcal |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 149 kcal |
| Wartość energetyczna kJ | 249 kJ |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 624 kJ |
| Wielkość porcji | 250 ml |
| Zawartość białek | 3 g |
| Zawartość soli | 0,1 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3,2 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 8 g |
| Cukry | 4,7 g |
| Zawartość węglowodanów | 4,7 g |
Witaminy
| Wapń | 120 mg/100g |
|---|---|
| Wapń (%RWS) | 2 %RWS |
Inne informacje
| Zawiera substancje konserwujące | Nie |
|---|---|
| Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
| Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
| Zawiera barwniki | Nie |