Mleko świeże 2% Mlekovita 1l
Opis
Parametry
Rodzaj | Mleko surowe |
---|---|
Pojemność | 1 l (dm³) |
Zawartość tłuszczu | 2 % |
Typ produktu | Pasteryzowany |
Przeznaczenie | DO POSIŁKÓW MLECZNYCH, DO KAKAO |
Składniki | Mleko krowie pasteryzowane 2% |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 1 kg |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 2 - 8 °C |
Waga jednostkowa brutto | 1,05 kg |
Producent: | spółdzielnia mleczarska mlekovita ulica i numer: ul.ludowa 122 kod pocztowy i miasto: 18-200 wysokie mazowieckie pl |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 100 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | po otwarciu w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godzin |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w warunkach chłodniczych |
Stosowanie - propozycje podania | do bezpośredniego spożycia |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,5 g |
---|---|
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,25 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11,8 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 ml |
Wartość energetyczna kcal | 49 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 122 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 205 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 513 kJ |
Wielkość porcji | 250 ml |
Zawartość białek | 3 g |
Zawartość soli | 0,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5 g |
Cukry | 4,7 g |
Zawartość węglowodanów | 4,7 g |
Witaminy
Wapń | 120 mg/100g |
---|---|
Wapń (%RWS) | 2 %RWS |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |