Miód wielokwiatowy kremowany Sądecki Bartnik 400g
Opis
Ma barwę jasnokremową, czasem herbacianą. Dość szybko krystalizuje, zmieniając barwę na jasnoszarą lub jasnobrązową.
Charakteryzuje się dość silnym zapachem, przypominającym zapach wosku, a jego smak zależy od mieszanki nektarów przyniesionych do ula.
Wiosenny miód wielokwiatowy powstaje z całego bukietu wiosennego kwiecia. Ma barwę jasnokremową i łagodny smak. W zależności od miejsca, w którym zebrały go pszczoły, powonienie i podniebienie smakosza może wyczuć aromat mniszka lekarskiego, kwiatu maliny lub kwiatu rzepaku.
Miód wielokwiatowy zawiera dużo cukrów prostych: glukozy i fruktozy. Zaleca się go alergikom, uczulonym na pyłki kwiatowe oraz osobom cierpiącym na katar sienny. Miód ten nie uczula.
Jego walory lecznicze zależą od roślin, z których pszczoły zebrały nektar. Polecany jest szczególnie w profilaktyce chorób o podłożu alergicznym, zawiera bowiem pyłki kwiatowe, które działają jak antygeny.
Technika przygotowania miodów kremowych polega na mechanicznym mieszaniu świeżo pozyskanej od pszczół patoki aż do momentu krystalizacji. Mieszanie zapobiega tworzeniu się grubych kryształków cukrów w krupcu. Dzięki temu miód ten nie krystalizuje na twardo. Należy dodać, że w trakcie tego procesu nic się do miodu nie dodaje, ani nic się z niego nie zabiera.
Parametry produktu
Rodzaj Miód
Składniki Miód wielokwiatowy kremowany, pszczeli, nektarowy
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga brutto 600 g
Zawartość netto 400 g
Typ opakowania konsumenckiego Słoik szklany
Kod CN 0409 00 00
Liczba opakowań konsumenckich 6 szt.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 168 op. zb. (DU)
Wymiar opakowania (SxWxG) 145 x 122 x 220 mm
Waga jednostkowa brutto 0,6 kg
Liczba warstw na palecie 6 warstw (warstwa)
Wysokość palety 90 cm
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 28 op. zb. (DU)
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem i nie zmienia jego właściwości.
Sposób przechowywania chronić przed światłem
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 0,3 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 333 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 72 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 0,1 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 83 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Ilość porcji w opakowaniu 19 szt.
Wartość energetyczna kcal (energia) 3 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 7 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 297 kJ
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji 17,4 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 70 kcal
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 0 g
Wielkość porcji 21 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 15,1 g
Zawartość soli (ogólnie) 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 17 %RWS
Wartość energetyczna kJ 3 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 0 g
Dodatkowe informacje
Infolinia +48 18 445 18 82
Adres strony www Www.bartnik.pl