Mieszanka studencka z migdałami Bakalland 100g
Opis
Mieszanka studencka Bakalland to idealny substytut dla kalorycznych i niezdrowych przekąsek
Poręczne opakowanie sprawia, że mieszanka może nam towarzyszyć w wielu sytuacjach, gdy tylko mamy ochotę na przekąskę. Mieszanka odgrywa istotną funkcję w naszym organizmie - poprzez specjalnie dobraną kompozycję rodzynek i orzechów dostarcza organizmowi witaminy i żelazo
Parametry produktu
Rodzaj Suszone, Naturalne
Smak Orzechowy, Migdałowy
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Rodzynki królewskie (rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy), orzechy nerkowca, orzechy laskowe, migdały kalifornijskie 9%.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1
Waga jednostkowa netto 100 g
Waga jednostkowa brutto 0,11 kg
Niska zawartość sodu/soli 1
Kod CN 2008 97 78
Alergeny
Soja i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Nie
Orzechy Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 46,3 g
Wielkość porcji 25 g
Zawartość węglowodanów w porcji 11,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 42,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,6 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,04 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19,8 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,4 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 102 kcal
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,7 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 2 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 409 kcal/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 10,5 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1712 kJ/100g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,8 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 428 kJ
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,01 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina E 55 %RWS
Fosfor 264,2 mg/100g
Potas 773 mg/100g
Magnez 31 %RWS
Żelazo 3,3 mg/100g
Witamina E 55 %RWS
Miedź 90 %RWS
Miedź 90 %RWS
Mangan 55 %RWS
Mangan 55 %RWS
Fosfor 264,2 mg/100g
Potas 773 mg/100g
Magnez 31 %RWS
Żelazo 3,3 mg/100g