Mięso Szponder wołowy z kością (z wagi) 0,6kg





Opis
Element uzyskany z rozbioru przodów młodych byków klasy minimum R i otłuszczeniu maksimum 2. Środkowa część partii piersiowej odcięta od ćwierćtuszy przedniej, od przodu wzdłuż przedniej krawędzi pierwszego żebra, od tyłu pomiędzy ostatnim i przedostatnim żebrem, od góry od główki pierwszego żebra do dolnej krawędzi mięśnia biodrowo-żebrowego, od dołu od dolnej części kostnej pierwszego żebra do zakończenia części kostnej ósmego żebra.
Parametry produktu
Gatunek mięsa Wołowina
Rodzaj elementu Szponder
Klasa A
Skóra Bez skóry
Kości Z kośćmi
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Składniki Mięso wołowe
Kod CN 0201 20 30
Waga jednostkowa brutto 0,6 kg
Waga szacunkowa 0,5 - 0,7 kg
Produkt zmiennowagowy Tak
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g