Mięso Rozbratel wołowy bez kości (z wagi) 0,8kg





Opis
Element uzyskany z rozbioru przodów wołowych. Mięso z przedniego odcinka górnej partii piersiowej oddzielone od ćwierćtuszy, od przodu między ostatnim kręgiem szyjnym i pierwszym piersiowym, od tyłu między szóstym i siódmym kręgiem piersiowym, od dołu po linii odcięcia szpondra.
W skład wchodzą mięśnie: najdłuższy grzbietu na odcinku między pierwszym i szóstym kręgiem piersiowym, górna część mięśni międzyżebrowych, część tylna mięśnia czworobocznego. Anatomiczna wielkość elementu. Kości usunięte.
Parametry produktu
Gatunek mięsa Wołowina
Rodzaj elementu Rozbratel
Klasa A
Skóra Bez skóry
Kości Trybowane/filet
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Składniki Mięso wołowe
Kod CN 0201 30 00
Waga jednostkowa brutto 0,8 kg
Waga szacunkowa 0,6 - 1 kg
Produkt zmiennowagowy Tak
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g