Mięso Kiełbasa biała surowa (z wagi) 1kg
Opis
Kiełbasa wyprodukowana z mięsa wieprzowego kl. II A, mięsa wieprzowego kl. II B i mięsa wieprzowego kl. III w osłonce naturalnej wieprzowej Ø 24-26 mm z dodatkiem wody, soli kuchennej i przypraw naturalnych. wyprodukowana zgodnie z zatwierdzoną recepturą nr 1. Zawartość tłuszczu nie więcej niż 30%. Zawartość białka nie mniej niż 12%. Zawartość soli nie więcej niż 3%. Długość odcinków kiełbasy ok. 12 cm.
Parametry produktu
Rodzaj Kiełbasa
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Paczkowany
Metoda wytwarzania Surowe
Stopień rozdrobnienia Średnio rozdrobnione
Składniki Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona nie poddana obróbce cieplnej składniki:mięso wieprzowe 89%, woda,sól,majeranek,pieprz,czosnek [zawiera dwutlenek siarki] spożyć po obróbce cieplnej produkt może zawierać: mleko[laktoza],białka mleka,gorczyca,seler,soja,surowce zawierające:gluten "
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Kod CN 1601 00 99
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Waga jednostkowa brutto 1 kg
Produkt zmiennowagowy Tak
Waga szacunkowa 0,9 - 1,1 kg
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Tak
Orzechy Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 709 kJ/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 18,25 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,95 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,25 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,98 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,09 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 170 kcal/100g