Mięso Górka cielęca z kością kotlet Mięsne Specjały (z wagi) 0,55kg
Opis
Element uzyskany z rozbioru tuszy cielęcej. Element odcięty od tyłu między ostatnim kręgiem piersiowym, a pierwszym kręgiem lędźwiowym. Od przodu między przedostatnim kręgiem piersiowym a pierwszym karkowym. Od dołu cieciem równoległym do mięśnia najdłuższego grzbietu w odległości 4 cm od końca przyczepu mięśnia najdłuższego. Kanał rdzeniowy czysty. Żeberka oczyszcone z mięśni międzyżebrowych od początku mięśnia najdłuższego grzbietu na długości około 8-10 cm. Element pocięty na kotlety.
Parametry produktu
Gatunek mięsa Cielęcina
Rodzaj elementu Górka (plecówka)
Kości Z kośćmi
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa brutto 0,4 kg
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Kod CN 0201 20 90
Składniki Mięso cielęce
Produkt zmiennowagowy Tak
Waga szacunkowa 0,35 - 0,45 kg
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g